ELVA ja LASTEKAITSEPÄEV

ELVA 31.MAI 2021

Kuna sellel aastal oli kevadpeo ja kogu selle koroonaga kõik asjad kas lukus või piiratud, siis otsustasime, et õppeaasta lõppeb laste väljasõiduga Elvasse. Plaan oli juba minna varem, aga ilmataat otsustas, et EI, TÄNA SAJAB ja lükkasime edasi. Aga esmaspäev ja 31.mai oli väga ilus ja päiksepaisteline ilm ja nii kell 9.45 Mõmmikud Elvasse jõudsid. Buss viis meid otse raudteejaama. 


Esimene peatus oli PURSKKAEV. Lapsed märkasid kohe, et seal sees on erinevat värvi valgused, aga valge päevaga neid näha ei ole. Peab pimedas tagasi tulema. Samuti uurisid lapsed, et miks on purskkaevu põhjas mündid- inimesed soovivad soovi ja viskavad mündi ja loodavad, et soov läheb täide. Meie soove ei soovinud vaid hakkasime edasi liikuma linna poole. 





Kõndisime mööda KESK TÄNAVAD ja jõudsime VALLAMAJA juurde. Osad ütlesid, et nad on varem seda maja näinud, teised jälle mitte. Rääkisime, et seal töötavad valla tähtsad inimesed ja seal majas teeb tööd ka Elva vallavanem. Jätkasime jalutust ja jõudsime lõpuks Elva Spordihoone juures oleva seikluspargi juurde, kuhu aga me mängima jääda ei saanud, kuna õues toimus just kehalise tund ja lapsi oli seal palju. Suundusime siis Arbi järve äärt pidid Elva Kultuurikeskuse juurde. 






KULTUURIKESKUSE juures sõime pitsat. Lapsed said mängida, kiikuda, joosta. Uudistamist oli palju ja tegevust jätkus kõigile. Saime näha ka purskkaevu Arbi järve kalda. Seal näige taas, et on erinevat värvi lambid, aga valges ei ole need eriti värvilised. Aga purskkaev ise oli ärge ja lastele väga meeldis!

































Järgmine peatus oli POOD, kus lapsed ootasid trepil, millal jäätised ostetud saavad ning koos suundusime raudteejaama juures olevasse parki ja seal said lapsed oma jäätised ära süüa. Peale jäätiste sööbist, uudistasid lapsed veel pargis ringi: jooksid, uurisid kaardi, ootasid rongi (kahjuks me ühtegi ei näinud). Varsti oli ka kohal meie buss ja me suundusime tagasi lasteaeda. 









Õhtul sai iga laps koju oma kunstitööde mapi, töölehtede mapi, hambaharja ja diplomi TUBLILE HAMBAPESIJALE ning magusa üllatuse.


LASTEKAITSEPÄEV 1.JUUNI 2021

Lastekaitsepäeva möödus lasteaias tantsides, jäätist süües ja töötubades osalemisega. Lapsed said teadmisi kuidas siduda haavu, said ka ise siduda ja olla seotavad, said rääkida juturingis kaasa, millised on veekogu ääres olemise reeglid, et suvi mööduks ilma vigastusteta. Lapsed olid aktiivsed ja võtsid kõigest ilusti osa ja väga suur hea meel oli selle üle, et juturingis oli neil väga hästi meeles see, mida me olime eelnevalt õppinud ja rääkinud. Muusika mängis ja päike paistis ja oligi aeg süüa üks jäätis. Kell 11.11 TEGIME LAPSELE PAI ja peale seda said lapsed mängida liivakastis, kiikuda ja niisama sõpradega tšillida. See oli ka ühtlasi selle õppeaasta viimane üritus lasteaias. Nüüd on aeg mängida ja puhata. 
























PÄIKE TEEB KULLERKUPULE PAI

AASTA MEIL JÄLLEGI OTSA SAI

VARAKEVAD VIIS JÄÄ JA VIIS LUME

LAPSED MEIL AMMU ON OOTAMAS SUVE!

LEPATRIINUDEL VAJA JU LUGEDA TÄPPE

EELNEVALT SELLEKS TARVIS PUHATA NÄPPE

ON LAULUD KÕIK LAULDUD JA OTSAS ON VÄRVID

PUHKUST VAJAVAD MELUST LASTEGI NÄRVID!

MÕNI SAAB MAALE JA MÕNI JÄÄB LINNA

MÕNI SAAB ISEGI REISILE MINNA

KUID KUI VAHTRAPUU ALL KIRJUD LEHED ON MAAS

ME VÄIKESED SÕBRAD – SIIS KOHTUME TAAS!


 
Ilusat suve kõigile suurtele ja väikestele Mõmmikutele. Hoidke teinetest ja olge mõnusad.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

LINNUD JA LOOMAD SÜGISEL ! 14.10-18.10