PUTUKAD JA MUTUKAD

PUTUKATE elu kevadel. Rääkisime lastele putukate elust, vaatasime erinevaid videosid ja uurisime luubiga putukaid.

Väljavõtted Eliisist: 

Hommikuringi alustasime tere ringi koos plaksuga. Loendasime kokku kui palju on lapsi, mitu poissi-mitu tüdrukut. Uurisime välja, mis päev täna on, rääkisime mis kuu ja aastaaeg on. Tegime nädalapäevade plaksumängu. Lapsed rääkisid oma nädalavahetusest. Väga popp teema oli selle nädalavahetuse ilm. Räägiti, et paistis päike, sadas vihma ja nähti nii lund kui rahet. Veel rääkisime mis on selle nädala teema ja mis sellel nädalal üldse teeme. Kuna teemaks on putukad, siis said lapsed nimetada erinevaid putukaid, keda nemad tunnevad ja on näinud. Õpetaja häälis ette putuka nimetuse, lapsed arvasid ära, kellest jutt. Rääkisime veel, kuidas aru saada kui vana on lepatriinu. Laste jaoks oli uus täppide loendamine. Tuvastasime mitme lepatriinu vanuse. Vaatasime videot erinevatest putukatest. Osad olid võõrad osad olid täitsa tuttavad nende jaoks. Sirvisime raamatut liblikatest ja putukatest. Hommikuringi lõpetuseks kordasime üle reeglid rattaga sõitmisel, kuna täna oli meie rühma rattapäev. Kõikidel lastel olid kaasas nii kiivrid, kui rattad.















Hommikut alustame nime kirjutamisega ja nii ka täna hommikul. Hommikuringis loendas Sebastian lapsed (5 last), Anete loendas tüdrukud (2 last), Samuel loendas poisid (3 last), Timon vaatles ilma ja Marite teadis, et täna on kolmapäev ja aprill. Maarja ütles, et aastaajaks on kevad. Panime koos paika päevaplaani ja arutasime läbi, mida me täna teeme. Rääkisime täna taas putukatest: millised ja mis on inimestele ohtlikud ja kes ei ole. Samuti tuletasime meelde, et kui sipelgas mööda maad kõnnib, siis temale peale astuda ei tohi, sest ta saab haiget. Suhtume loodusesse sõbralikult. Õues täna püüame leida mõne putuka või ussi ja saame luupidega neid lähemalt uurida. Tööleheks täna: liblika lend, kus laps tõmbab pliiatsiga mööda erineva kujuga kontuuri.
















Hommikul lapsed näitasid kohe, mis peole selga peab panema. Koos lastega asusime ämbliku võileibu tegema, nemad olid külla vaatajate rollis ja kõik istusid ümber laua ja vaatasid. Hommiku poolikul said lapsed veel toas ka mängida. Kell 9.30 olime me juba õues ja asusime teele Männikusse, kus pidasime maha vahva Väikese Nõia Tralli. Lapsed pidid sooritama 4 nõia eksamit, et saada PÄRIS NÕIAKS: nõia limbi, luuavikse võistlus, nõia redelil ronimine ja nõidumiskatse. Kõik sooritasid eksami, said nõidadeks. Pakuti nõiajooki ja nõiasööki ka.





























Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

LINNUD JA LOOMAD SÜGISEL ! 14.10-18.10