17.mai - 21.mai SULLA-MULLA SIUH, SAUH...

Lasteaias oli VEEELUSTIKU nädal. Nädala eesmärgiks oli toetada laste loodusharidust ja õuesõpet ning arendada magevee elustiku praktilise tundmaõppimise võimalusi. Lapsed said piltidelt näha erinevaid selgrootuid ja kahepaikseid, nimetada neid, uurida tiigi vett ja meisterdada kala. Iga päev oli ülesanne  joonistada õues asfaldikriitidega üks objekt: päike, puu, maja, inimene. 

ESMASPÄEVAL - sai iga laps rääkida oma pere nädalavahetusest. Olime palunud saata vanematel pilte, kui lapsed on käinud kalal. AITÄH, pildid laekusid kenasti ja lapsed said oma piltidest jutustada. 

TEISIPÄEVAL - käisime lastega tiigi vett uurimas. Panime võrgu vette ja vaatasime, mis võrgu külge kinni jääb. Lapsed avastasid, et vesi ei jäänud pidama, aga tiigi taimed, puu oksad ja isegi mõned vee elanikud jäid võrku kinni. Uurisime lastega neid ja panime natuke tiigivett ka purki. Toas võrdlesime kraanivett ja tiigivett. 

KOLMAPÄEVAL - vaatasime erinevaid pilte vee elanikest ja proovisime tuvastada seda looma, kes meil purgis koos tiigi veega oli. Lapsed pakkusid erinevaid nimesid ja erinevaid loomi. Ilmselt oli tegemist vesikakandiga.

NELJAPÄEVAL - võtsime kokku nädala ja iga laps sai rääkida ühe asja, mida ta sellel nädalal õppis või mis talle kõige rohkem meeldis. Vaatasime multifilmi vee ohutusest. 

REEDE - oli mängupäev ja natuke sai isegi sporti tehtud. 

































































Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

LINNUD JA LOOMAD SÜGISEL ! 14.10-18.10