10.05-14.05 ÕNNETUS EI HÜÜA TULLES

Kuna ilmad lähevad soojaks, siis lapsed muututvad aktiivsemaks ja siis on väga kerged tulema igasugused õnnetused. Antud nädalal me rääkisime lastega erinevatest õnnetustest ja nende vältimisest. Teema oli lastele tuttav: nad oskasid väga ilusti tuua näiteid, mis juhtub näiteks siis, kui keegi:

  • astub kiigu ette - SAAD VÄGA HAIGET, PEALE, VÕID SAADA SURMA
  • viskab liivakastis liiva - LIIV TEEB SILMADELE HAIGET JA VÕIB SUHU MINNA, SIIS EI SAA ENAM HINGATA
  • rannas jookseb ringi ja vesi on sügav - VÕIB ÄRA UPPUDA JA VETTE EI TOHI ILMA EMMETA/ISSITA ÜLDSE MINNA
  • hüppab vette seal kus ei tohi või kui ei tea, mis on põhjas - SIIS SAAB SINU PEA JA KAEL HAIGET JA SA HÜPPAD MILLEGI VASTU
  • sõidab rattaga ja peas ei ole kiivrit - KUKUD PEA LÕHKI JA SIIS ON KOHE KIIRABI
  • sõidab paadiga - PEAB SELJAS OLEMA PÄÄSTEVEST
  • jookseb või kõnnib - PEAB VAATAMA ALATI ETTE, MITTE SELJATAHA, SEST MUIDUD VÕID KUSAGILE VASTU KÕNDIDA.
Igal võimalikul viisil me jälgisime ohutusreegleid ja õpetasime ka lastele neid märkama. Me ei lubanud lastel liumäest kahekesi koos alla lasta, treppidel tuleb keskenduda kõndimisele, kaaslasi ei tohi lükata, teed ületades tuleb alati vaadata vasakule-paremale. 

Sellel nädalal said lapsed veel: voltida lennukit, laulda õues koos Meriliniga, veeretada rõngaid Kaiega, jutustada oma emadepäevast, käia jalutamas ja jooksmas mööda kergliiklusteed ja viibida õues nii enne lõunat kui ka õhtul emmesid/issisid oodates.

Oli tegus nädal, õnneks olid ka ilusad ilmad. Uuelt nädalalt ootame palju päikest ja soojust ja uuel nädalal me uurime vee loomi ja tiigi vett. Tuleb põnev nädal. 





































AITÄH EMME+LAPSE PILTIDE EEST. OLI TORE VAADATA JA LASTEL OLI HEA JUTUSTADA!
RÜHMAS ON TABEL, KUHU JÄRGMISE NÄDALA JOOKSUL PALUN MÄRKIDA, KUIDAS LAPS JUUNIS JA AUGUSTIS LASTEAIAS KÄIB, 28.JUUNI-1.AUGSUT ON KOLLEKTIIVPUHKUS!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

LINNUD JA LOOMAD SÜGISEL ! 14.10-18.10