11.jaanuar - 15.jaanuar 2021 - TEEME LINDUDELE HEAD.

Igal uuel hommikul
ütlen: Tere hommikust!
Igal uuel õhtul
ütlen: Tere õhtust!
Siis, kui saabub öö,
ütlen ma: Head ööd!
Siis, kui päike taevas.
ütlen: Tere päevast!

Aasta 2021 on juba 15 päeva noor. Viimase 5 päeva jooksul on lapsed taas lasteaias osalenud planeeritud õppetegevustes ja pikka vaheaeg on läbi saanud. 

TUBASED TEGEVUSED SELLEL NÄDALAL:
  • Selle nädala teemaks olid LINNUD ja see, kuidas inimesed saavad linde talvel aidata. Rühmas oli suur lindude plakat, kus peal olid need linnud kes jäävad talveks Eestisse kui ka need, kes lendavad Lõunamaale. Meie lastega keskendusime: varblasele, leevikesele, rasvatihasele ja varesele - need on need neli lindu, kes talvituvad Eestis ja keda me kõige sagedamini ka näeme. Ja mis peamine, neid samu linde olime me õppinud ka sügisel, niiet need polnud lastele täiesti võõrad. Lapsed said linde vaadelda, nende toitu näha- riputasime toidu ka aknalauale ja loodame, et kui lasteaia renoveerimine on lõppenud, siis linnud julgevad meile ka lähemale tulla. Kunsti tegevuses said lapsed leevikest ja rasvatihast ka ise värvida. Jänku Jussi abiga nägid lapsed, kuidas inimesed saavad linde aidata ja vestluse käigus tuli välja, et nii mõnelgi lapsel on kodus linnumaja ja need, kellel maja pole, riputavad lindudele pekki või rasvapalle. 
  • Sellel nädalal õppisid lapsed oma nime kirjutama - iga laps kirjutas oma nime neli esimest tähte. Kahel lapsel täitsa veab ja nad on oma nime kirjutamise selgeks saanud, sest nende nimed ongi nelja tähelised. Teistel veab edaspidi, sest iga nädal lisandu lapis, kes on oma nime tähed selgeks saanud. Kodus võte teie ka seda proovida. Lasteaias saavad nad ise valida, kas nad võtavad näidise ette või kirjutava peast. 
  • Samuti tegeleme me nädalapäevadega: igal hommikul küsime, mis päev täna on ja lapsed saavad vastata.  Kui õpetaja küsib, siis mõni laps kohe hõikab, et ESMASPÄEV ja kui küsime, et kuidas laps teab, siis ta ütleb, et emme /issi hommikul ütles. Hommikuti võite edaspidi lastele öelda, mis päev täna on.
  • Sellel nädalal vaatas lasteaia pere ühiselt ka Konguta Kooli Uusaastakontserdit. Ka Mõmmikud olid oma panuse andnud ja tänutäheks said lapsed kommi ja uhke diplomi. Sellest on saanud hitt, lapsed soovivad seda vaadata ka rühmas vabalajal ja oh seda rõõmu, kui sealt leitakse ja tuntakse ära oma õed/vennad/sõbrad/sugulased. Tantsudki on juba vaikselt meelde jäänud. Lisan siinkohal ka lingi, et kodus veel vaadata saate. Link: https://www.youtube.com/watch?v=4uAwI5sMVUI&t=1s
  • Teiseks selle nädala kunstitööst oli ILUTULESTIK, töö oli lastele igati jõukohane ja pildid tulid täitsa lahedad. Lihtsatest vahendidets, ilusad pildid. 


































ÕUETEGEVUSED SELLEL NÄDALAL:
See nädal oli lastele väga vahva. Iga päev oodati õue minekut ja nad nautisid lund ikka täiega. Hea meel oli selle üle, et lastel olid sobivad riided ja nii kui mure oli, siis vanemad kohe otsisid paremad, et lastel ikka veelgi parem oleks. Kelgud/pepulauad olid ka kõigil olemas. Isegi -17 ei takistanud Mõmmikuid õue minemast. Nautige ka nädalavahetusel seda lund!






















VÕTKE OSA KA MEIE ÜLESKUTSEST - TEHA LUMEMEMM JA MIDA PÕNEVAMATEST MATERJALIDEST, SEDA LAHEDAM ON LÕPPTULEMUS (täpsem info on vanemate chatis ka).
NAUTIGE ILMA JA LUND.
OLGE TERVED!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

LINNUD JA LOOMAD SÜGISEL ! 14.10-18.10