ISADE NÄDAL 02.11.2020 - 06.11.2020

 PALJU ÕNNE ARMAS ISA.

OLE IKKA VAPPER, VISA.

KUI MIND SINU LAPSEKS LOODI-

TAHAN OLLA SINU MOODI.
























Sellel nädalal rääkisime perekonnast ja eelkõige isadest, sest pühapäeval on ju ISADEPÄEVA. Sellel nädalal, sai iga laps näidata kaaslastele oma perepilti ja rääkida oma perest: mis on tema pereliikmete nimed, millega nad tegelevad ja kus elavad. Oma perest meeldib lastele rääkida ja nad võiks rääkida päris pikalt💓AITÄH kõigile peredele, sest igal lapsel oli olemas oma perepilt. Alates kolmapäevast on need meil ka rühmas üleval, et igal ajal oleks võimalik oma armsaid vaadata. Pere juures rääkisime ka erinevatest tegevustest, mida kodus tehakse. Lapsed said ka jutustada- rühmas seinal oli plakat ja sellele tuginedes ja natuke oma kogemustele toetudes, said lapsed jutustada, mida ja kuidas nende kodus asjad käivad. 







Lapsed said sellel nädalal joonistada ka oma perepilti. Need tulid küll väga vahvad ja laste joonistamist oli väga tore kõrvalt jälgida. Esimesena joonistati isa, sest temast olime me juba palju rääkinud. Viimaseks jäi tavaliselt laps ise, mõnele pidi lausa meelde tuletama, et SINA ELAD JU KA OMA PERES. Lõpuks said ikka kõik liikmed joonistatud ja pildid rühmas seinal. 

Rääkisime veel ka erinevatest ametitest: politseinik, kohtunik, ehitaja, muusik, bussijuht, juuksur. Iga ameti juures said lapsed ise rääkida, milliseid asju/tööriistu selle ameti juures vajatakse ja mida nende asjadega tehakse. Küsisime ka laste käest, kelleks nemad saada tahavad. Küsimise päeval oli kohal 7 last, neist 4 tahavad saada politseinikuks, 1 kohtunikuks, 1 ehitajaks ja 1 autojuhiks.





Õppisime lastega sellel nädalal ka kirjutama. Oma nime nad juba tunnevad teiste hulgast ära, aga sellel nädalal pidi iga laps kirjutama tahvlile oma nime algustähe. Kes ei oska, seda aitama, kes oskab, saab kirjutada täiesti iseseivalt. Oma nime ladumine tuli ka lastel välja- nime kirjapilt oli ees ja lapsed pidid otsima samasugused tähed ja nendest siis kokku panema oma nime. Töö oli kõigile jõukohane. 








Kolmapäeval pidasime maha isadepäeva perepeo. Lapsed olid oma isadest rääkinud jutu ja isad pidid ära arvama, milline jutt on temast. See oli ikka paras katsumus. Mõni isa arvas, et tema juttu polegi, teise arvates ja kolmanda arvates oli neil ühesugune kirjeldus. Koos leidsime igale isale õige jutu👍Lapsed kinkisid isale enda kaunistatud raamiga pildi, mille taha oli iga laps ise ladunud ja kleepinud oma nime ning šokolaadimedali. AITÄH niksi-näksi oli piisavalt ja lastele jagub veel mitmeks päevaks ka😀🍇🍬☕





ILUSAT NÄDALAVAHETUST!


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

LINNUD JA LOOMAD SÜGISEL ! 14.10-18.10