9.november - 13.november: OLE NÄHTAV - HELKUR ON MINU SÕBER

Uut nädalat ei saa alustada, kui vana on lõpetamata. Eelmine reede, käisid praegused Mõmmikud, aga eelmise aasta Teokesed matkal. Elisee ja Toomas olid väga tublid matkalised!














 Helkur helgib ilusti.

Eestis kaunimaltki veel.

Lõbusalt ta ere, 

kannab seda kogu pere.

Udu ei taksita teda,

rahulikult kanna seda!

Sellel nädalal rääkisime lastega liiklusest ja sellest, milliseid olukordi see ette toob ja kuidas meie ise ennast kaitsta saame. Natukene oli nädal ka kordamine, sest tee ületamisest ja ratta sõidu ohutusest olime me lastega juba rääkinud ja väga hea meel oli, et lastel oli õpitu meeles ja nad oskasid tuua näiteid. Põhiteema oli HELKUR ja selle õige kasutamine. Nädala jooksul jõudsime nii laulda, tantsida, võimelda, mängida, õppida ja ka puhata!





Esmaspäeval tegime helkuripuu, kuhu iga laps sai riputada kodust toodud helkuri ja mõne veel lisaks. Puule panime sildi, kuidas seda puud peab kasutama ja ühe olulise reegli: VÕTA HELKUR SIIS,KUI SA SEDA TÕESTI VAJAD ja KUI SUL ON KODUS HELKUR ÜLE, TOO SEE PUULE. Tore oli see, et igal järgneval hommikul lapsed ise rääkisid helkuripuust: kelle auto tuled seda valgustasid, kes nägi et tema helkur on veel alles, kelle helkur oli juba võetud.







Teisipäeval sai iga laps omale helkuri meisterdada. Vineerist ümmargusel kujundile kleepisime helkuririba tükid, mõlemale poole. Lapsed said kleepimisega hakkama, meie aitasime neil neid kleepse riba küljest lahti saada- need olid kinni päris kõvasti. Helkurid riputasime esialgu seinale. Nädala lõpus saavad lapsed need koju kaasa. 








Kolmapäeval oli kohal ainult 5 last, sest ülejäänutel oli POPIPÄEV, vahel on ka sellised popipäevi vaja ja tore, kui selliseid on võimlik teha. Need, aga kes olid lasteaias, said sellel päeval harjutada tähtede kirjutamist ja värvimist. Ja kuna lapsi oli vähe, siis said lapsed ka rahumeeli mängida ja tegeleda oma lemmik tegevusega. Kolmapäevasel kogunemisel said meie kaks inglise keelt õppivat last oma lauluga esineda kogu koolipere ees.




Neljapäeval oli segamini-päev. Külas oli silmaarst, kelle juures käis oma silmi kontrollimas meie rühmast kokku 6 last. Sellel päeval saime oma tegevustest teha ainult natuke, aga sellest pole hullu, sest neljapäevaks planeeritud katse tegemine, lükkus küll reede peale. Selle eest said lapsed sorteerida erinevaid esemeid ühiste tunnuste alusel ja meelde tuletada värvusi. Saalis saime maha pidada mini disko, kus tantsulusti jätkus pikaks ajaks.







Reedel oli taas mänguasja päev ja viisime läbi ka katse helkuri vajalikkusest. Lastele on need katsed alati väga meeldivad ja nad satuvad väga suurde vaimustusse ja on iga tulemuse peale väga üllatunud. 










OLGE HOITUD!
KANNA HELKURIT!
NÄDALAVAHETUSEL PUHKA JA NAUDI AEGA OMA PEREGA!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

LINNUD JA LOOMAD SÜGISEL ! 14.10-18.10