TEELE-TEELE KUREKESED...

KÄTEPESU PÄEV!

LOOMAKAITSEPÄEV!

12.10.2020-16.10.2020


ESMASPÄEVAL vaatasime "Kinoga Maale" raames lastega kahte lühifilmi. Üks rääkis sebrast, kes kaotas oma triibud ja teine rääkis konnadest, kes elasid tuhvlite sees. Nädala sees vaatasime ühte filmi veel ja seal olid tegelasteks vabalt kasvatatud kanade munad. Samuti saime esmaspäeval teada, et sellel nädalal me räägime lindudest, nende toidust, välimusest, laulust ja miks osad linnud lendavad lõunamaale.






 

TEISIPÄEVAL hommikuringis arutlesime, mida linnud võiksid süüa ja mida nad ei tohi süüa. Lapsed ütlesid, et linnud söövad usse ja seemneid, väikesi linnukesi ja konnapoegi. Õue mineku ajaks tuli meile appi Martini ema Kadri, kelle juhendamisel valmistas iga laps lindudele söögitoru ja söögikäbi. Lapsed said määrida rasva, veeretada torusid ja käbisid seemne segu sees. KOLMAPÄEVAL said lapsed endale kleepida rasvatihase. Nad said lõigata ribasid, ribadest tükke ja siis need linnule kleepida. NELJAPÄEVAL voolis iga laps omale varese: kaks palli, ühest pigistas noka, teisest saba ja tiivad.

































KOLMAPÄEVAKAKS on nädala selgroog murtud, aga meil jätkub tegevusi igaks päevaks. Hommikuringides lugesime koos liisusalmi: TII-TII TIHANE, VAA, VAA VARBLANE- LENDAS ÜLE OAAIA, KARGAS ÜLE KAPSA AIA- ÜLE METSA VURR! Lapse oskavad juba päris hästi seda salmi. Aga täiesti peas on neil meie hommikusalm: PANEN OMA JALAD KOKKU, TÕSTAN KÄED KÕRVALE. SEISAN SIRGE SELJAGA, VAATAN-KUULAN HOOLEGA. OLEN VÄGA TUBLI LAPS, ÕPIN KÕIKE KRIPS JA KRAPS.








NELJAPÄEVAL oli ülemaailmne kätepesu päev. Hommikul laulsime koos käte pesu laulu

https://www.youtube.com/watch?v=jbwahubKr9w 

VAADAKE KODUS KA!

Neljapäevaga lõppeb ka laste töönädal, sest reedeti on mängupäev!








REEDE on loomakaitsepäev. TÖÖNÄDAL on läbi ja lapsed saavad mängida ja toimetada täpselt nii, nagu soovivad. Täna olid meil tahvlil pildid laste lemmikloomadest, AITÄH kodudele, sest igal lapsel oli oma lemmikupilt. Lapsed said ükshaaval rääkida, kes on pildil ja mis on lemmiku nime. Kogunemisel sai kogu koolipere oma lemmikuid näidata ja kohal oli umbes 5 elus lemmikut ka. Õpetaja Taimur käis oma koeraga ka meie rühmas näitamas. Lapsed said pai teha.









ILUSAT NÄDALAVAHETUST!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

LINNUD JA LOOMAD SÜGISEL ! 14.10-18.10