28.september - 2.oktoober 2020

SÜGISILMAD

ÜKS, KAKS, KOLM, NELI, VIIS



 ESMASPÄEV
Sellel nädalal me vaatlesime sügis ilma. Ilma tulemused märkisime tabelisse. Igal hommikul vaatasid lapsed aknast välja ja märkasid muutuseid looduses. Alates sellest nädalast, esmaspäeva hommikuti, saab iga laps rääkida, mida toredat ta oma perega nädalavahetusel tegi. Miks me seda teeme? VASTUS: selleks, et lastel areneks sõnavara, iga laps saaks tunda ennast tähtsana ja lapsed muutuksid julgemaks ja julgeks rääkida oma kogemustele toetudes. Samuti harjutasime esmaspäeval taas oma nime kirjapildi ära tundmist teiste laste nimede hulgast. Tasa ja targu ja läbi vihjete!



TEISIPÄEV
Kuna vesi ja sügisilm on omavahel seotud, siis teisipäeval me maitsesime vett: tavaline kraanivesi ja vesi, mille hulka õpetaja valas siirup. Samuti tegime templitrükki. Iga laps sai valida omale sobiva ILMA, värvis selle vastavat värvi ja vajutas siis paberile.




KOLMAPÄEV
Kolmapäeval said lapsed jutustada sügispildi järgi. Seekord tegime tõesti nii, et laps tõusis püsti, astus pildi ette ja jutustas, mida ta näeb. Vahepeal oli vaja kasutada suunavaid küsimusi, aga kõik lapsed olid tublid. Kodus proovige ka seda, et lasete lapsel pildi järgi jutustada.


NELJAPÄEV
Tänane päev kuulus vihmavarjudele ja lapsed katsetasid kinni-lahti LUKUGA, TRUKIGA, PANDLAGA, NÖÖBIGA, TRAKSI KINNITUSEGA ja tutvusid SÕLME TEGEMISEGA. Lahti tegemine õnnestus hästi, aga kinni panemine mitte nii väga, aga harjutamine teeb meistriks ja küll lapsed on varsti profid 👍😀








REEDE
Vaba päev 😀 Lapsed said vabalt oma lemmik tegevusi teha: tantsisid, vaatasid multasid, joonistasid ja MÄNGISID. 

Pildi valik on terve nädala jooksul tehtud klõpsudest 👇















ILUSAT NÄDALAVAHETUS!



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

LINNUD JA LOOMAD SÜGISEL ! 14.10-18.10